جستجو
عضویت
ورود
آخرین عناوین
گنجینه اعصار
فاطمه زهرا (س)
نمازهای جماعت در حرم مطهر رضوی
امام حسن عسکری (ع)
تربیت حسینی از دیدگاه شهید مطهری
خبرنامه سایت
جهت اطلاع از آخرین اخبار و بروز رسانی های سایت لطفا ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید
فرم
*
آدرس ايميل
دانـــــــــــلود
گنجینه اعصار
در آستان قدس رضوی مسئولیت امور موزه بر عهده سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد این سازمان میباشد که خود از چندین معاونت و اداره تشکیل شده است. معاونت امور موزهها در واقع بانی اصلی مدیریت موزههای آستان قدس رضوی است که خود نیز چند اداره را در زیرمجموعه خود داراست.
اولین موزه در آستان قدس رضوی در سال 1324 هجری شمسی در ساختمانی به مساحت 1024 متر مربع در صحن امام خمینی (ره) بنا گردید. این موزه به مدت چهل سال تنها موزه آستان قدس رضوی بوده است.
با استقرار نظام مقدس جمهوری اسلامی و آغاز تحول بنیادین در تمامی عرصهها، موزه آستان قدس رضوی نیز مسیر توسعه را پیمود و درطی سالهای پس از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران چندین بار دچار تغییر و دگرگونی گردید. در حال حاضر سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در زیرمجموعه معاونت امور موزهها دارای سه اداره حفاظت و مرمت آثار فرهنگی، پژوهش و معرفی اشیاء و گنجینههای آستان قدس رضوی میباشد.
موزه آستان قدس رضوی یکی از ارزشمندترین موزههای جهان اسلام، همه ساله مورد بازدید هزاران زائر داخلی و خارجی علاقهمند به آثار مذهبی، تاریخی، فرهنگی و هنری قرار میگیرد. این موزه، مستندترین مجموعهای است که میتواند عنوان یک موزه کامل را به خود اختصاص دهد. این مرکز فرهنگی در حرم مطهر رضوی غرفه اشیای نفیس و گرانبها و نادر بوده که در طی زمان توسط ارادتمندان به اهل بیت عصمت و طهارت(ع) تقدیم حضرت رضا گردیده است. این مکان پس از آخرین تغییرات و توسعه چشمگیر ناشی از مدیریت موفق اسلامی درسال 1378 شمسی افتتاح گردید.
مجموعه موزههای آستان قدس رضوی با بیش از یک میلیون بازدید کننده در سال، یکی از بزرگترین و غنیترین موزههای ایران قلمداد میگردد. این موزه از پیشینه پایداری برخوردار میباشد. هدف از ایجاد این مرکز فرهنگی در آستان ملکوتی امام رضا علیهالسلام، نمایش نمونههایی از آثار نفیسی بوده که در طی زمان توسط علاقهمندان به اهل بیت عصمت وطهارت(ع) تقدیم بارگاه ملکوتی این امام همام گردیده است. در حال حاضر آستان قدس رضوی دارای موزهها و گنجینههای متعدد میباشد که در این کتاب موبایل به معرفی تعدادی از این مجموعهها و نفایس موجود در آن میپردازیم.
1393/4/19 پنجشنبه
امتیاز دهی
پاسخ
نام
پست الكترونيک
وب سایت
نظر
نظر شما
نام
پست الكترونيک
وب سایت
نظر
تعداد بازديد اين صفحه:
4879
.